Ce le mai citim copiilor în clasa pregătitoare – Pinocchio

Ce le mai citim copiilor în clasa pregătitoare – Pinocchio

Ce le mai citim copiilor în clasa pregătitoare – Pinocchio

Am vizitat astăzi după școală câteva librării fără să caut ceva anume, ci mai mult să mă bucur de energia minunată a cărților. Destul de repede mi-a căzut privirea pe coperta cărții Pinocchio. M-am și gândit imediat la copilașii mei de la școală cărora le citesc în fiecare zi o poveste. Am început cu Jack și vrejul de fasole, Fluierașul din Hamelin sau Bucle de aur și cei trei ursuleți.

De fiecare dată observ cu bucurie cât sunt de atenți și de încântați, mai ales atunci când le prezint și ilustrațiile care însoțesc textul. Mă străduiesc și eu să citesc cu intonație și cu tot tacâmul astfel încât să ”intrăm” cu totul în atmosfera de poveste. De cele mai multe ori reușim. De cele mai multe ori oftăm sau râdem împreuna, iar la final constat cu bucurie cât de ușor și de frumos îmi spun în câteva cuvinte simple morala adâncă a poveștii.

Unul dintre cele mai minunate lucruri din lume e să le citim povești copiilor!

Așadar, astăzi le-am cumpărat copiilor minunăția aceasta de carte ”Pinocchio”.  Autor Carlo Collodi, ilustrator Quentin Greban. Cartea a apărut la editura Univers Enciclopedic junior. Ilustrațiile sunt minunate, iar textul potrivit pentru a fi citit copiilor de 6-7 ani. O să le citesc povestea în mai multe zile, probabil câte două-trei capitole pe zi, astfel încât să avem posibilitatea să ne exersăm și memoria, dar și capacitatea de predicție. O să-i întreb mereu ce s-a întâmplat înainte, dar și ce cred că se va întâmpla mai departe.

N-o să uit să fac legătura și în timpul orelor, sau atunci când trecem prin tot felul de situații, cu textul poveștii, cu deciziile pe care le-a luat Pinocchio și cât de înțelepte au fost acestea.

O să discutăm de fiecare dată când se ivește ocazia despre adevăr și minciună, hărnicie și lene, cinste și necinste. De asemenea o să las cartea la îndemâna lor atunci pentru a o răsfoi atunci când își doresc să facă acest lucru.

Să nu lăsăm să treacă nicio zi fără să le citim copiilor!

 

Badiu Claudia

Clasa Pregatitoare, Copii

No description. Please update your profile.

LEAVE COMMENT