Litere și clame din lemn

Litere și clame din lemn

Litere și clame din lemn

Având clasa pregătitoare, trec iarăși prin aventura învățării literelor. Am observat la fel ca și la generația trecută, elevii recunosc literele, le denumesc, însă procesul efectiv de citire a cuvintelor necesită puțin mai mult efort și atenție.

Întotdeauna am fost de părere că orice concept, oricât de dificil ar fi el, se învață mult mai ușor în joacă, mai ales la vârsta clasei pregătitoare, atunci când copilașii au nevoie de joc, la fel de mult ca și de hrană sau de securitate. Jocul, la vârsta aceasta este un element esențial de care e necesar să ținem cont în fiecare zi.

Atunci când „îmbrăcăm” conceptele de predat în haine ludice, parcă și zâmbetele de pe fețele copiilor sunt mai luminoase și bucuria din ochii lor e mai contagioasă. În fiecare zi îmi aloc minute bune pentru a-i observa cum se joacă, felul în care se organizează, ce îi pasionează, ce obiecte folosesc pentru a se juca, etc..

Joculețul din documentul de mai jos implică mai multe aspecte. Mai întâi, elevul e provocat să asocieze imaginea cu cartonașul pe care e scris cuvântul. Aici elevii pot lucra în echipe, ajutându-se unul pe altul în descifrarea cuvintelor care de data aceasta nu mai vin împreună cu imaginea. După ce au găsit cartonașul potrivit cuvântului, vor căuta fiecare literă și vor prinde clemele pe cartonaș, în ordine, „scriind” cuvinte. Mă gândesc aici și la motricitatea fină, care știm cât e de importantă, care se dezvoltă atunci când copilașul mânuiește clama și se străduiește să o prindă la locul potrivit.

Documentul .pdf de mai jos conține materialele prezentate în imagini. Eu am înfoliat cartonașele fiindcă astfel vor avea o viață mai lungă. 🙂

Spor la joacă!

Litere pe cleme de rufe

 

 

 

 

Badiu Claudia

Clasa Pregatitoare, Vesele

No description. Please update your profile.

1 Comment

Manuela Dinca

martie 25, 2018 at 10:46 am

Felicitari! Sunteti creativa, inteligenta si altruista. Multumesc din suflet ca impartasiti cu noi!

LEAVE COMMENT