Surprize pentru prima zi a clasei a IV-a

Surprize pentru prima zi a clasei a IV-a

Surprize pentru prima zi a clasei a IV-a

În clasa a IV-a am ales ca temă pentru decor jocul de Lego. Astfel, cărămizi colorate și vesele ne-au decorat pereții pentru începutul de an. În aceeași idee, am ales și elementele-surpriză care i-au așteptat pe elevi pe bancă, în prima zi.

Cum noi am fost ”generația fără manuale”, nu s-a întâmplat niciodată să-i aștept pe elevi cu manuale pe bănci, așa că a trebuit să improvizez de fiecare dată, pentru ca prima zi să fie una veselă, plină de zâmbete și bucurie.

În fiecare an le-am pregătit elevilor ceva special. În clasa a IV-a, într-un plic ”vesel”, cu ochișori și zâmbet larg, le-am pus:

 1. Un breloc pentru ghiozdan. Brelocul era o piesă de lego pe care era scris motto-ul de început de an: ”Cu tot ce știm, construim!”. Fiecare piesă de lego a fost listată color și înfoliată, iar apoi i-am atașat un cerc de chei pentru a putea fi pus la fermoarul ghiozdanului.
 2. Pentru fiecare început de an am gândit câte o activitate care să implice întreaga clasă, pentru a accentua ideea de echipă. Astfel, fiecare elev a primit câte o ”cărămidă”, adică un dreptunghi de culoare roșie, pe care erau notate niște coordonate. Pe o coală A2 pregătită de mine, elevii au lipit cărămizile astfel încât au obținut un simbol. Simbol care, le-am spus eu, ne va ghida pașii în clasa a IV-a și mai departe.
 3. O foaie mică de hârtie și un creion pe care elevii au scris un mesaj pentru ei, cei din ultima zi de școală, ultima zi a clasei a IV-a. Toate bilețelele au fost puse într-un borcan la fel de vesel ca și plicurile sau ca personajele care decorau sala.

Simplu și cu bucurie, am trecut prin toate activitățile generate de obiectele din plic. La finalul primei zile de școală, ne simțeam cu toții pregătiți, calibrați, pentru un nou an școlar. Mai ales că la final, am gustat cu toții câte o brioșă-Lego, absolut delicioasă.

Inimioara realizată din cărămizile elevilor, așezate la locul potrivit.

Borcanul care călătorește în timp 🙂

Brioșe cu piese Lego

 

Badiu Claudia

Clasa a IV-a

No description. Please update your profile.

6 Comments

Olariu Gabriela

septembrie 3, 2017 at 4:59 pm

Ingenios!
Un element pe care nu l-am inteles…ce aveau in plicuri? Iar în borcan au scris ei ce asteapta de la noul an ?
🙂

  Badiu Claudia

  septembrie 4, 2017 at 3:29 pm

  În plicurile vesele fiecare a primit: o cărămidă, un breloc, un bilețel și un creion. Câte un plic pentru fiecare elev. Pe bilețel au scris un mesaj pentru ei înșiși. Ei, cei de la finalul clasei a IV-a. Toate bilețelele au ajuns în borcan, iar borcanul l-am deschis în ultima zi de școală.

   Gabriela Olariu

   septembrie 5, 2017 at 7:36 pm

   Multumesc frumos! :*)

Nika Tcaci

septembrie 5, 2017 at 8:30 pm

Multumesc frumos de idei ingenioase, doamna învățătoare! !!Succese, inspirație, sănătate în noul an scolar !!!

Mihai Oana Luminita

septembrie 13, 2017 at 7:22 pm

M-a inspirat activitatea dumneavoastra si am preluat ideea construind impreuna o inima mare,mare….Am pus si noi gandurile la pastrare ,,,Multumesc pentru ajutorul oferit!

Mihai Oana Luminita

septembrie 13, 2017 at 7:30 pm

As vrea sa aflu cum i-ati atras spre istorie si geografie , la inceput , apoi in continuare,astfel incat sa participe cu mare placere si sa nu li se para greu sau mult . Multumesc !

LEAVE COMMENT